om oss

LOUD Swedens värdegrunder bygger på Jämställdhet, Mångkultur och Kreativt Lärande. Fokus ligger på att inspirera till, och stötta samarbeten mellan ungdomar, visa att var och ens unika kvalitéer spelar en stor roll som en del av helheten. Med musiken och bandkonstellationer som utgångspunkt, förbereder programmet deltagarna för alla typer av teamwork och relationer, längre fram i livet.


LOUD Sweden som fristående program, samarbetar med LOUD USA som startades i Santa Barbara 2015. Med hjälp av Audacious Foundation, har LOUD USA vuxit till 19 olika skolor i Los Angeles, och är i första hand avsett för ungdomar i socioekonomiskt utsatta områden.

Instruktörerna är aktiva musiker, och den 32-veckor långa läroplanen är noga framtagen av musikexperter, musiklärare och musikbransch.


Genom att utgå ifrån deltagarnas egna favoritlåtar, som en del av det Kreativa Lärandet, lär de sig även det grundläggande inom musikteori; rytm- och melodilära, noter och låtuppbyggnad. 


Deltagarna får träffa etablerade artister genom året, spela in i studio, skapa sina egna låtar och videos, samt värdefull insyn i marknadsföringen av ett band. 


Uppträdanden är en viktig del av LOUD, och deltagarna får flera chanser att visa upp sin musik. Varje år avslutas med att samtliga LOUD-band samlas och uppträder tillsammans. 

Här får deltagarna chans att spela på en riktig scen, och träffa andra elever med samma intresse.

GRUNDARE/PROGRAMUTVECKLARE

josephine forsman

Trummis och låtskrivare i Sahara Hotnights, flerfaldigt grammisnominerade med album som sålt både guld och platina. Josephine har 20+ års erfarenhet av bandverksamhet och musikindustri. Josephine har även arbetat som mentor, konsult och programutvecklare åt LOUD US.


nathan arling 

Musiker, utbildare, webbutvecklare och en veteran inom musikbranschen med mer än 20 års erfarenhet av att turnera, spela in, producera, och arbeta med artister. Nathan deltog också i säsong 5 av TV-serien All För Sverige, som gav honom en International Emmy.