Josephine Forsman Grundare

Trummis och låtskrivare i Sahara Hotnights, Grammisnominerad med album som sålde både guld och platina. Josephine har 20+ års erfarenhet inom bandverksamhet och musikbransch. Josephine har även arbetat som mentor, konsult och programutvecklare för LOUD US.

LOUD Sveriges värderingar bygger på jämställdhet, mångkultur och kreativt lärande. Fokus ligger på att inspirera, och stödja samarbeten mellan unga, att visa att allas unika egenskaper spelar en stor roll som en del av helheten. Med musik och bandkonstellationer som utgångspunkt förbereder programmet deltagarna för alla typer av lagarbete och relationer, senare i livet.

LOUD Sverige som ett självständigt program, samarbetar med LOUD USA som startades i Santa Barbara 2015. Med hjälp av Audacious Foundation har LOUD USA vuxit till 19 olika skolor i Los Angeles, och är främst avsedd för unga i socio- ekonomiskt utsatta områden. Instruktörerna är aktiva musiker och den 32 veckor långa läroplanen är noggrant framtagen av musikexperter, musiklärare och musikbranschen.

Genom att utgå från deltagarnas egna favoritlåtar, som en del av Kreativt lärande , lär de sig också grunderna i musikteori; rytm och melodi, noter och sångstruktur. Deltagarna får träffa etablerade artister under hela året, spela in i studion, skapa egna låtar och videor samt värdefull inblick i marknadsföringen av ett band. Framträdanden är en viktig del av LOUD och deltagarna får flera chanser att visa upp sin musik. Varje år avslutas med att alla LOUD-band samlas och uppträder tillsammans. Här får deltagarna en chans att spela på en riktig scen, och träffa andra elever med samma intresse.